Zaterdagmaaltijd
Page history last edited by Jota 2 months ago
De zaterdagmaaltijd ziet er zo uit. Uw koks zijn Paul en Joshua.
Voorgerecht
- Carpaccio
Hoofdgerecht
- Mexicaanse wraps
Nagerecht
- kwarktaart met aardbei en slagroom
Carpacccccccccio
ingrediënten
300 g runderhaas 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd 100 g Parmezaanse kaasfliebertjes 4 blaadjes basilicum, fijngesneden 1 eetlepel olijfolie pijnboompitten rucola komkommer tomaat augurk pesto
dressing voor carpaccio
4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode wijnazijn 1 1/2 eetlepel honing 1 eetlepel pesto
evt mosterd
Hoofdgerecht
Mexicaanse wraps
bijvoorbeeld http://www.okokorecepten.nl/recept/tortillas-wraps/wraps/mexicaanse-wraps-avocado
http://www.smulweb.nl/recepten/1354475/Snelle-wraps-met-kidneybonen-mais-en-guacamole
Wraps, tomatensalsa, guacemole
Nodig:
10 wraps/tortilla's cocktailprikkers 2 blik kidneybonen 2 blik mais 3 uien koriander tortillachips 2 creme fraiche paprikapoeder olijfolie geraspte oude kaas
Tomatensalsa
300 gram goede tomaten Een klein bosje verse koriander Een kleine rode ui Een theelepel suiker Twee eetlepels balsamico
Snij de tomaten in fijne stukjes. Laat uitlekken in een vergiet. Hak blaadjes koriander en uitje heel fijn. Roer alles in een kom met de suiker en balsamico. Even proeven of de smaakbalans in orde is. Smaken in laten trekken.
Guacemole zelf maken
avocado's citroensap cajunkruiden cayennepeper
- avocado′s ontvellen, ontpitten en pureren
- limoen-/citroensap, tomaat, pepertjes en knoflook erdoor roeren
- op smaak brengen met zout en peper
Nagerecht
kwarktaart met aardbei en slagroom
Shopping:
bakpapier 500 gr bio of franse kwark 1 citroen bakje aardbeien of blikje 2 bekers slagroom bastognekoek (vanillesuiker) (rietsuiker) gelatine