Pompoensoep
Soepen, Anders, Voorgerecht, 4 personen, 30 minuten voorbereidingstijd, 20 minuten wachttijd, 10 minuten bereidingstijd,
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 aardappels
- 500 gr pompoen
- 2 el olie
- 1 thl gemberpoeder
- 2 thl ketoembar (korianderzaad)(gemalen)
- 1 thl djinten (komijn)(gemalen)
- 1 tablet tuinkruidenbouillon
- 1 1/2 thl sambal
- 4 el creme fraiche
- peterselie of verse koriander
zout, peper
Materialen
grote pan staafmixer of blender
Bereiden
1. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Pompoen schillen, schoonmaken en in stukjes snijden.
2. In soeppan olie verhitten en ui en paprika ca. 2 min. fruiten. Gemberpoeder, ketoembar en djinten erdoor roeren. Pompoen, aardappel, bouillonblokje en ca. 8 dl water toevoegen (1 liter voor een dunnere soep). Aan de kook brengen en soep ca. 20 min. zachtjes laten koken.
3. Soep met staafmixer of in blender pureren (in porties). Voor een dunnere soep wat water toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en sambal. Soep over 4 kommen verdelen en lepeltje creme fraiche in iedere kom scheppen. Fijngehakte peterselie of koriander over elke kom strooien.