Sikkepitje.nl

Sikkepitje.nl

this private cloud

KipKerrie met Ananas

bron: Dekamarkt

Dit recept is voor 4 personen (grote eters)

Benodigd

  • 1 pak kipbraadsticks van ongeveer 900 g of kipdijfilets
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels hete kerrie
  • 1 hele ananas (vers)
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels chilisaus (* eventueel te vervangen door sambal, rode peper of cayennepeper)
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • kwart liter water
  • half kippenbouillontablet
  • rijst

Bereiding

Snipper de uien en de knoflook. kruis de kipbraadsticks met zout en hete kerrie. Maak de ananas schoon en snijd in kleine stukjes.

Fruit de ui en knoflook zachtjes aan in de hete olie gedurende 3 minuten en voeg de kip toe. Bak lekker mee totdat hij begint te kleuren.

Voeg de tomatenpuree, chilisaus, gembersiroop, water en bouillonblokjes toe en laat pruttelen (met de deksel op de pan) totdat de kip superzacht is. Voeg de ananas toe en warm even mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Tip: gebakken rijst

Kook een pan met pandanrijst gaar. Fruit enkele teentjes knoflook en een hete rode peper in olie. Voeg daarna de rijst toe en bak dit mee. Het lijkt alsof de knoflook en rode peper niets is op een grote pan met rijst, maar dat is schijn. Het komt de smaak van de rijst erg ten goede.