Sikkepitje.nl

Sikkepitje.nl

this private cloud

Chili con carne Jamie Oliver

Deze is erg lekker! Zonder rijst, veel komijnzaad!

  • Preptijd 15 min
  • kooktijd 45 min
  • porties 4

Ingredienten

  • 2 uien middelgroot
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 1 verse rode peper
  • 1 theelepel djintan (komijnzaad)
  • zout naar smaak
  • vers gemalen zwarte peper
  • 500 g rundergehakt
  • 200 g zongedroogde tomaten in olie
  • 2 blikken hele tomaten
  • half stokje kaneel
  • 2 blikken rode kidneybonen laten uitlekken

Instructies

  1. Begin met het snijden van de uien en de knoflook in kleine stukken. Hierbij hoef je het niet te versnipperen maar het mag zeker wat groter.
  2. Zet een pan op het vuur en fruit de uien en knoflook. De uien hoeven nog niet helemaal doorbakken zijn maar al wel een klein kleurtje.
  3. Voeg aan dit geheel het rundergehakt toe. Rul dit bruin en gaar.
  4. Pureer de gedroogde tomaten. Dit moet een soort pasta worden. Voeg dit toe aan aan je pan met gehakt, ui en knoflook.
  5. Het is nu tijd om de tomaten in blik toe te voegen. Ook het kaneelstokje mag er bij. Laat het geheel lekkere pruttelen.
  6. Voeg indien nodig 1 deciliter water toe. Een beetje water later toevoegen is altijd mogelijk dus liever iets te weinig dan teveel.
  7. Voeg de laatste kruiden en de peper toe. Om alle smaakten goed vrij te maken laat je het nog minimaal een half uurtje pruttelen.
  8. Proef na het half uurtje of de smaak goed is en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  9. Een aantal minuten voor het serveren voeg je de kidneybonen toe. Deze blijven hiervoor mooi stevig.